fbpx
0

În fiecare an mii și mii și mii de cupluri își unesc destinele prin taina căsătoria, iar acest pas important are efect pe termen lung asupra sănătății lor. Deși cercetătorii au remarcat că există și beneficii ale sănătății în cadrul căsătoriei, acestea pot fi observate în special în cazul adulților mai în vârstă. În cazul proaspeților căsătoriți, cercetătorii au observat că, în special bărbații sunt mai susceptibili de a deveni supraponderali sau obezi. După căsătorie, în rândul celor căsătoriţi, atât bărbaţi cât și femei, există tendinţa de reducere a activităţii fizice, ceea ce echivalează cu un stil de viaţă mai sedentar.

Din acest motiv nu este o surpriză faptul că probabilitatea ca bărbaţii căsătoriţi să apeleze la asistenţa medicală preventivă este mai mare decât în cazul bărbaţilor necăsătoriţi. În schimb, persoanele căsătorite au raportat o mai bună stare de sănătate mintală și un consum mai mic de alcool, potrivit unui sondaj privind sănătatea publică efectuat în Canada.

Cercetătorii au constatat într-un studiu recent că în primul an de căsătorie bărbații au tendința de a deveni mai conştiincioşi, în timp ce femeile tind să devină mai puțin nervoase. Cu toate acestea, în urma aceluiași studiu s-a constatat că femeile şi bărbaţii căsătoriţi au devenit mai interiorizaţi după primul an de căsătorie.

Unii cercetători cred că motivul pentru care starea de sănătate a persoanelor necăsătorite pare să fie mai bună în prezent decât cea a persoanelor căsătorite se datorează faptului că stigmatizarea socială a celor necăsătoriţi este mai mică în prezent decât în trecut. Înţelegerea modului în care căsătoria afectează oamenii s-a schimbat în timp și a devenit mai exactă, dar este important de menţionat că toate aceste avantaje și dezavantaje care rezultă în urma căsătoriei nu ar trebui să reprezinte un motiv pentru a ne căsători sau pentru a nu ne căsători.
căsătoria

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cum-va-schimba-casatoria-din-punct-de-vedere-fizic-si-mental-potrivit-studiilor-stiintifice/


Like it? Share with your friends!

0