0
1 share

Lumea este pe cale să sufere o transformare drastică: vom vedea orașe care își schimbă radical clima și împrumută din caracteristicile unor zone aflate la sute de kilometri depărtare.

Oamenii de știință susțin că, până în 2050, peste trei sferturi dintre orașele lumii își vor modifica sistemul climatic, iar mai mult de 20% dintre ele vor experimenta condiții fără precedent, care în societatea contemporană nu se regăsesc nicăieri.

De fapt, cercetătorii au avertizat în repetate rânduri că încălzirea globală va determina schimbări incredibile din acest punct de vedere. Un studiu publicat acum câteva luni a sugerat că până în 2080 orașele din America de Nord vor avea o climă similară cu cea existentă acum la 800 de kilometri depărtare, mult mai caldă și mai umedă, apropiată de cea a Mexicului.

Concret, până în 2050, Londra va avea o climă precum cea a Barcelonei, Seattle va fi la fel ca San Francisco, iar Stockholm precum Budapesta. Parisul va fi noua Canberra, iar Reykjavik va ajunge, în materie de vreme, ca Wellington.

Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cum-va-arata-lumea-peste-30-de-ani-orasele-care-se-vor-schimba-radical/


Like it? Share with your friends!

0
1 share
Share via