0

Lumea va fi un loc extrem de diferit faţă de cel actual, în anul 2045.

Este foarte probabil ca roboţii şi tehnologia artificială să fie folosite în industrie, iar maşinile care merg singure o vor revoluţiona pe cea a automobilelor.

Proiectul Defense Advanced Research Projects Agency a fost lansat încă din 1958, pentru a previzualiza astfel de schimbări. Acum, cercetătorii care lucrează în cadrul acestuia au aşteptări şi mai mari.

Dr. Justin Sanchez, un neurolog şi directorul Biroului de Biologie Tehnologică, din cadrul acestui program, este de părere că va veni un moment în care vom putea controla obiectele doar cu puterea minţii. ”Imaginaţi-vă o lume în care îţi poţi folosi doar mintea pentru a controla tot ceea ce este în jurul tău”, afirmă acesta. Potrivit celor spuse de acesta, oamenii de ştiinţă din cadrul  DARPA pot face ca acest lucru să se întâmple. În prezent, există astfel de cazuri, în care semnalele creierului controlează membre prostetice. De asemenea, săptămâna trecută au reuşit să îi readucă unui bărbat paralizat simţurile tocmai prin această metodă.

Viitorul nu înseamnă doar atât. Stefanie Tompkins este de părere că  şi obiectele din jurul nostru şi clădirile vor putea fi modificate, construindu-se clădiri puternice, impunătoare, dar care vor avea o greutate mică, cheia schimbării fiind materialele de construcţie, aceasta explicând că vom ajunge să nu mai recunoaştem materialele din jurul nostru.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiinta/1393-Cum-va-arata-lumea-in-2045-Schimbarile-vor-fi-uriase.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF