fbpx
0
99 shares

În acest articol vom spune care sunt hormonii fericirii şi cum le putem spori numărul în organism.

 

1. Oxitocina

Pentru  a ridica nivelul acestui hormon, începe să atragi atenţie la senzaţia de iubire. Atunci când eşti înconjurat de oamenii dragi te simţi bine într-un mod foarte firesc.

Dacă eşti departe de oamenii iubiţi, te poate ajuta o şedinţă de masaj. Arta „dansului” tactil îţi poate oferi o plăcere extraordinară.

2. Estrogenul

Poţi ridica numărul acestui hormon prin intermediul meditaţiei, muzicii, timpului petrecut frumos cu o carte în mână sau vizionând un film. Calmează-te şi relaxează-te.

Uneori te poţi alinta cu o ciocolată sau alte pofte care te tentează.

3. Endorfinele

În calitate de sedativ, acest hormon e capabil să amelioreze bolile cronice. Aromaterapia este alegerea perfectă, atunci când vrei să simţi din plin beneficiile acestui hormon.

Aprinde o lumânare cu aromă de lavandă sau vanilie. Atunci când găteşti, foloseşte cât mai multe condimente.

4. Serotonina

E cel mai cunoscut hormon al fericirii. Pentru a-l stimula, ieşi afară la soare, întrucât vitamina D este un element foarte important pentru acest hormon.

Se recomandă consumul laptelui şi al porumbului. Yoga este o altă modalitate perfectă pentru a deveni mai fericit.

5. Dopamina

Pentru a obţine dopamina cel mai bine e să „amesteci” câţiva hormoni ai fericirii: râde, îmbrăţişează-i pe cei dragi, mănâncă picant şi iubeşte.

Și nu uita, oamenii dragi ție și relațiile calitative și constructive cu aceștia sunt secretul adevăratei fericiri. Apropo, e demonstrat științific. 

Sursa: http://devorbacutine.eu/


Like it? Share with your friends!

0
99 shares

One Comment

  1. Si pentru oamenii antisociali si sensibili la lumina (apopo nu mai poti iesi afara cu gandul ca te inveseleste lumina, pt ca indicele UV e foarte​ ridicat), ce sfaturi aveti?

Comments are closed.

Share via