fbpx
0

Un studiu publicat recent arată impactul pe care îl pot avea schimbările climatice asupra sănătății oamenilor. Valurile de căldură dar și dezastrele naturale pot deteriora covârșitor modul în care ne trăim viața.

Efectele schimbărilor climatice pot cauza deficienţe psihice, obezitate, astm şi depresie, printre alte probleme, dacă nu se adoptă măsuri pentru a fi stopate, potrivit unui studiu publicat în Australia şi citat de EFE.

Studiul realizat de Global Health Alliance Australia (GHAA) analizează efectele schimbărilor climatice asupra sănătăţii locuitorilor din Asia Pacific, mai ales din zonele predispuse la dezastrele naturale şi în care culturile sunt afectate de căldura intensă.

Conform studiului, valurile de căldură pot produce sau exacerba pandemii precum zika şi alte boli transmise de ţânţari sau agrava alte probleme ca urmare a deteriorării calităţii aerului şi apei precum astmul, alergiile, pneumonia sau diareea.

De asemenea, creşterea nivelului apei mărilor sau dezastrele naturale pot afecta culturile, ceea ce poate cauza probleme de malnutriţie în rândul populaţiilor vulnerabile, notează studiul potrivit căruia culturile de porumb, grâu, orez sau soia vor scădea cu 10 la sută în 2050.


Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cum-ne-influenteaza-schimbarile-climatice-efectele-globale-sunt-in-continuare-ignorate/


Like it? Share with your friends!

0