0

Chiar dacă se prespune, conform mai multor cercetări în domeniu, faptul că ochiul uman poate distinge între 7 și 20 milioane de culori și nuanțe diferite, în realitate ochii noștri sunt sensibili la doar o secțiune foarte mică din spectrul electromagnetic, și anume lungimile de undă cuprinse între 400 și 700 nanometri (Wikipedia: Ochiul uman poate diferenția aproximativ 200 de nuanțe cromatice. Atunci când intensitatea unei anumite nuanțe de culoare se schimbă, acest lucru oferă aproximativ 500 de nuanțe in plus pentru fiecare dintre culori. Dacă se schimbă proporția de alb într-o anumită culoare, se vor obține aproximativ 20 de culori în plus pentru fiecare nuanță. În acest mod se ajunge la concluzia că ochiul uman distinge aproximativ 20 de milioane culori). Dincolo de acestea, în orice direcție am privi, există segmente extrem de diverse ale spectrului electromagnetic, de la razele gamma și până la undele radio, pe care nu le putem vedea. Spectrul electromagnetic reprezintă totalitatea radiațiilor electromagnetice existente în Univers. Sunt fenomene fizice în general naturale, care constă dintr-un câmp electric și unul magnetic în același spațiu, și care se generează reciproc pe măsură ce se propagă.

Astronomii au observat Universul în toate lungimile de undă pentru că multe obiecte și fenomene nu pot fi detectate în lumina vizibilă, dar dacă am vedea undele radio cu ochiul uman, cu siguranță am observa că Universul nostru arată diferit. Lungimile mari de undă sunt cele de culoare roșie, cele scurte sunt violet, iar cele medii au culoarea albastru, verde și galben.

Imaginea de mai jos a fost creată de Very Large Array din New Mexico și ne arată un cluster aflat la 800 milioane de ani-lumina depărtare de Terra. Un Roi stelar sau cluster este un grup de stele sau o zonă din spațiu unde densitatea de stele este mai ridicată, și între care se exercită forțe de atracție reciprocă sau care au o origine comună și compoziții chimice apropiate.

ochiul uman

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/culorile-universului-cum-ar-arata-bolta-cereasca-daca-ochiul-uman-ar-fi-capabil-sa-observe-undele-radio/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
2
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF