fbpx
0

Cu ajutorul unui nou studiu, putem sti de ce apar bolile imune, sau altfel spus, de ce celulele noastre se intorc impotriva noastra. Unul dintre cercetatorii de la Monash University din Australia, Richard Kitching, a precizat ca, „acum, stim ce se intampla; deschide calea pentru noi tratamente specifice pentru boli particulare”.

Noul studiu a gasit o interactiune importanta intre doua gene, care ajuta celulele T sa comunice semnalele defensive corecte pentru a le preveni pe acestea de a ataca organismul, relateaza descopera.ro, care citeaza Science Alert.

Celulele T reprezinta un tip de celule care au menirea de a proteja organismul impotriva bacteriilor, virusurilor sau diferitelor microorganisme daunatoare. Asadar, o boala autoimuna este atunci cand aceste celule recunosc o parte a organismului ca fiind straina si daunatoare. Tipul acesta de afectiuni include boli precum diabetul de tip I sau artrita reumatica.

Studiul a fost efectuat pana acum numai pe soareci care au fost facuti sa aiba gena umana DR15 sau DR1, care provoaca sindromul Goodpasture si au descoperit ca cei cu doar gena DR15 aduce cu sine acest sindrom, iar cei cu ambele gene sau cu DR1 nu prezentau aceasta boala. Ambele molecule sunt de tipul HLA, asociate cu un risc genetic pentru autoimunitate, in timp ce altele pot proteja de boli. Pana acum nu se stia cu exactitate rolul fiecarei celule si modul in care acestea afecteaza sau protejeaza organismul.

Sursa: https://howandwhy.ro/studiu/2404-Cercetatorii-au-descoperit-mecanismul-cheie-care-sta-la-baza-bolilor-autoimune.html


Like it? Share with your friends!

0