fbpx
0

 Marabu african este una din cele mai ciudate specii de păsări de pe planetă ,o barză uriașă . Are denumirea științificăLaptoptilos crumeniferus și trăiește în Africa, la sud de Sahara. Această pasăre este nemigratoare. Are anvergura aripilor de 3 m, înălțimea corpului de 1,2 m și greutatea de 5-7,5 kg. Aspectul ei este oarecum dizgrațios, gușa este golașă, capul chel și ciocul foarte lung.

O altă pasăre care atrage atenția datorită aspectului ei bizar este pasărea paradisului Astrapia. Are coada foarte lungă ca o panglică, la mascul atingând o lungime impresionantă, ce depășește de trei ori lungimea corpului său. Ciocul este scurt, penajul în culori închise, în nuanțe de albastru și violet. Astfel de păsări trăiesc în Noua Guinee. Există cinci specii din genul Astrapia și anume: Astrapia nigra, Astrapia mayeri, Astrapia rothschildi, Astrapia spendidissima, Astrapia rothschildi.

O altă specie ciudată este pasărea paradisului superbă care este răspândită doar în Noua Guinee. Specia are denumirea științifică Lophorina superba. Masculul realizează niște dansuri neobișnuite în perioada de împerechere, considerate cele mai interesante din tot regnul animal. Își etalează penele din zona pieptului de culoare strălucitoare verde-violet care au forma unui scut impresionant.

Sursa: https://howandwhy.ro/natura/289-Cele-mai-ciudate-specii-de-pasari-din-lume.html 


Like it? Share with your friends!

0