0

Fiecare loc are ciudăţeniile lui, însă există unele aşezări care întrec imaginaţia! Am căutat cele mai bizare astfel de comunităţi şi vei fi şi tu la fel de surprins să descoperi că există asemenea locuri în lume! Hai să descoperim împreună cele mai ciudate aşezări din lume şi motivul pentru care au ajuns să facă parte dintr-un asemenea grup!

Longyearbyen

Longyearbyen este cea mai mare aşezare din Svalbard, Norvegia şi cel mai nordic orăşel din lume cu peste 1000 de locuitori. Industria minieră a fost cea care a dus la dezvoltarea acestei comunităţi până în anii 90, când locul acesteia a fost luat de cercetare şi de turism. Stilul de viaţă al localnicilor este ghidat de noaptea şi iarna de aproximativ 6 luni, motiv pentru care studenţii învaţă cum să se apere de urşii polari, iar copiii de grădiniţă, cum să facă exerciţii pentru a nu-şi pierde mobilitatea în timpul ninsorilor abundente.

Manshiet Nasser

Manshiet Nasser, Oraşul Gunoaielor, este un district de la marginea capitalei Egiptului, Cairo. Pentru mulţi este de neimaginat faptul că un astfel de loc există, însă în Manshiet Nasser nivelul de sărăcie este atât de mare încât localnicii au ajuns să trăiască din gunoaiele capitalei. Nu există apă potabilă, mâncare sau energie electrică, ci doar multe familii adunate într-unul dintre cele mai insalubre locuri de pe pământ. O comunitate de aproape 1 milion de oameni, dintre care cei mai săraci sunt refugiaţi sudanezi, trăieşte din revânzarea sau reutilizarea gunoaielor din Cairo, fără ca autorităţile să mişte un deget!

Gunkanjima

Gunkanjima, Insula Vapor sau Hashima, aparţine de Japonia şi este cel mai mare oraş fantomă din lume. În perioada 1887-1974, insula a fost locuită de cei care lucrau în industria minieră de aici. Ce a rămas după şi ceea ce se vede şi astăzi sunt blocuri imense abandonate şi zidul de la marginea insulei, care transformă totul într-o fortăreaţă abandonată. În 2009, Insula Fantomă Gunkanjima a redevenit accesibilă, iar autorităţile i-au oferit un scop turistic, pentru că este un simbol al trecutului industrial al Japoniei.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/629-Cele-mai-ciudate-asezari-din-intreaga-lume.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF