0
8 shares

În sud-estul Franței (departamentul Alpes Maritimes), într-un peisaj fermecător, se află comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Acolo, poate fi admirată cea mai scumpă casă din lume, care își așteaptă de ceva vreme noul proprietar.

Reședința i-a aparținut cândva lui Leopold (1835-1909) – cel de-al doilea rege al Belgiei. Proprietarul său actual a scos-o la vânzare pentru un preț cu multe zerouri: 350 de milioane de euro sau 410 milioane de dolari, după cum ne informează cei de la CNN. Este, conform acestei surse, cea mai scumpă casă dintre cele puse în vânzare pe plan mondial.

cea mai scumpă casă din lume

Impresionanta locuință, ce dispune de nu mai puțin de 14 dormitoare și are o suprafață de peste 1670 metri pătrați, se numește Villa Les Cèdres și a fost construită în anul 1830. Terenul aferent casei are mai mult de 14 hectare, fiind situat în zona de țărm din comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Cât privește aspectul interior și exterior, casa păstrează amprenta epocii în care a fost construită și adăpostește obiecte de artă de la începutul secolului XIX sau chiar mai vechi.

Printre cele mai impresionante camere din Villa Les Cèdres se numără biblioteca, ce adăpostește 3000 de volume, între care se remarcă un tratat de botanică scris în secolul XVII, ce a fost pus, de asemenea, în vânzare. Villa Les Cèdres conține tablouri și tapiserii de mare valoare și de o rară frumusețe.

cea mai scumpă casă din lume

Casa a fost achiziționată de către monarhul belgian în anul 1904. Controversatul rege al Belgiei a cumpărat luxoasa locuință în ultima parte a vieții sale, dar a reușit să o extindă și să îi aducă îmbunătățiri, în privința aspectului. Sigiliul regal poate fi observat, și astăzi, pe unul dintre pereții sufrageriei. Ulterior, după ce regele Leopod al II-lea a trecut la cele veșnice, impresionanta locuință a intrat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle.

Noii proprietari au plantat, pe vastul teren aferent, o mulțime de cedri și de palmieri. Pe pământul ce aparține întinsului domeniu se află minunate livezi de pomi fructiferi și bătrâne plantații de măslini. Dacă Villa Les Cèdres își va găsi un proprietar care să achite imensul preț solicitat, de 350 de milioane de euro, va deveni cea mai scumpă locuință care a făcut obiectul unei tranzacții imobiliare, la nivel mondial.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/aceasta-este-cea-mai-scumpa-casa-din-lume-cum-arata-luxoasa-locuinta-pusa-in-vanzare-si-care-este-pretul-sau/


Like it? Share with your friends!

0
8 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
1
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
5
Like
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
3
WTF