0
1 share

Este cea mai înaltă statuie din lume care îl înfățișează pe Mântuitorul Iisus. Coroana care înconjoară capul statuii are o înălțime de 3 metri iar împreună cu movila pe care este așezată, statuie ajunge la o înălțime totală de 52,5 metri. Ansamblul se află în orașul Świebodzin, Polonia, iar contrucția sa, care a durat 5 ani de zile, a costat 1,5 milioane de dolari. Banii au fost strânși din donațiile efectuate de cei 21.000 de locuitori ai orașului. Proiectul a fost conceput și condus de Sylwester Zawadzki, preot polonez pensionat, și este în prezent cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă.

Totuși, recent, creștinii din Polonia au început să fie indignați, după ce pe internet au apărut mai mule filmări care arată faptul că pe celebra statuie a Mântuitorului, au fost amplasate antene pentru telefonia mobilă și internet. Antenele amplasate pe capul lui Iisus sunt considerate de cei mai mulți locuitori din Świebodzin o batjocoră adusă muncii lor dar și la adresa Mântuitorului, gestul fiind considerat unul anticreștin. Nimeni nu a ştiut de existenţa acestor antene până acum; de la sol acestea nu se observă, de aceea nu se cunoaște când au fost montate și cu ce aprobări, însă oamenii sunt determinați să le de-a jos.

Lucrurile sunt cu atât mai delicate cu cât reporterii care au investigat cazul au descoperit că antenele de pe capul lui Iisus au fost puse acolo în urma unei cereri a parohiei, parohie care a refuzat să dea detalii despre contract, justificând situația prin faptul că parohia are nevoie de antene pentru un sistem de supraveghere video și că acordul este unul legal. Cu alte cuvinte, oamenii bisericii s-au apropiat de statuia lui Iisus cât se poate de lumesc și au transformat-o într-un „stâlp de telegraf”, în slujba lor. Curată pioșenie și evlavie! Nu? :))))

statuie

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/pe-cea-mai-inalta-statuie-din-lume-care-il-infatiseaza-pe-iisus-christos-au-fost-montate-mai-multe-antene-gsm-polonezii-considera-gestul-ca-fiind-unul-anticrestin/


Like it? Share with your friends!

0
1 share

What's Your Reaction?

Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
5
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF