fbpx
0

Centrul Lakhta este un zgârie nori de 87 de etaje, aflat la periferia orașului Lakhta din Sankt Petersburg, Rusia. Cu o înălțime de 462 metri, centrul Lakhta, noul sediu al companiei de stat Gazprom, este cea mai înaltă clădire din Rusia și din Europa. Construcția Centrului Lakhta a început la 30 octombrie 2012 iar centrul Lakhta a depășit Turnul Vostok al Turnurilor Federației de la Moscova, cea mai înaltă clădire din Europa, la 5 octombrie 2017. Clădirea a fost proiectată de Tony Kettle, pentru construirea sa au fost utilizați 19.624 de metri cubi de beton și a costat 1,52 miliarde de dolari.

Deși rușii au anunțat faptul că zgârie-norul a fost finalizat, clădirea va fi inaugurată în primăvara anului viitor, și pe lângă sediul companiei Gazprom va mai găzdui un centru educational, o zonă pentru expoziții, un centru sportiv, unul medical, un parc tematic pentru copii, o platformă de pe care va putea fi admirat peisajul, dar și cafenele, magazine, zone de distracție sau cinematografe.

Pentru a asigura combaterea unor eventuale incendii, constructorii au utilizat un sistem de stingere cu vapori de apă numit HI-FOG. Când temperatura depășește 57 ° C, sprinklerele care creează o ceață densă de vapori de apă vor începe să funcționeze automat. Sistemul poate fi pornit și manual sau prin intermediul telecomenzii pentru a crea o cortină de apă în caz de urgență. Centrul Lakhta este, de asemenea, primul zgârie-nori din St. Petersburg, unde va fi utilizat un sistem de control al formării gheții. Încălzirea sticlei la etajele înalte va împiedica acumularea de gheață și va contribui la menținerea unei vizibilități bune. Nivelul de consum al resurselor materiale și energetice va fi scăzut datorită transformării energiei cinetice a lucrătorilor centrului și a vizitatorilor în energia electrică. În perioadele de migrație a păsărilor va fi utilizată iluminarea specială pentru ca acestea să nu se izbească de geamuri.

Rusia Rusia

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cea-mai-inalta-cladire-din-europa-a-fost-inaugurata-in-rusia/


Like it? Share with your friends!

0