fbpx
-1

Desi nu exista dovezi clare ca sutienul purtat pe timpul noptii ar putea fi responsabil de aparitia anumitor afectiuni, unii specialisti sustin ca acesta ar putea fi una dintre cauzele aparitiei si dezvoltarii nodulilor la sani. Unele femei acuza chiar si dureri de sani atunci cand poarta sutienul noaptea. In plus, circulatia in aceasta zona ar putea fi usor restrictionata, mai ales daca sutienul este stramt.

Este indicat sa nu apelezi la acest obiect de lenjerie intima daca porti cupa A sau cupa B. Daca insa ai sanii foarte mari si iti este inconfortabil sa dormi fara sutien, poti sa optezi pentru unul mai lejer, fara burete. Alege eventual o bustiera speciala, cu un elastic potrivit dimensiunilor bustului tau.

Asigura-te ca nu te simti incomod, ca sutienul sau bustiera nu te strang si nu iti provoaca iritatii sau mancarimi. Daca temperaturile sunt foarte ridicate, acestea pot da nastere iritatiilor foarte usor, mai ales pe timpul noptii. Zona bustului va fi acoperita timp de cel putin 8 ore si pielea nu va putea sa respire in mod corespunzator. Astfel ar putea sa iti apara mici bubite, cosuri sau chiar eczeme si probleme mai grave. Daca sesisezi chiar si cele mai mici astfel de semne este indicat sa iei o pauza. Renunta la sutien pentru cateva nopti si vezi daca problema se remediaza.

Cere sfatul medicului ginecolog daca nu esti convinsa de purtarea sutienuluii pe timpul noptii. Acesta iti poate oferi cel mai bun sfat, in functie de forma corpului si dimensiunile bustului tau. Exista persoane care se confrunta cu anumite afectiuni si le este chiar recomandat sa poarte bustiera sau sutien noaptea.


Sursa: https://teotrandafir.com/


Like it? Share with your friends!

-1