0

Somnul – un adevărat paradox: când suntem mici îl evităm, iar la maturitate dorim să avem parte de el. În viața noastră, somnul are un rol esențial. De altfel, cei care dorm mai puțin de 6-7 ore pe noapte, au o speranță de viață mult mai scăzută, decât cei care dorm mai mult. Dormim o treime din viață, însă, puțini dintre noi știm ce se întâmplă cu organismul nostru când dormim. Site-ul  Howandwhy vă prezintă cele mai interesante reacții ale corpului nostru, care se produc în timpul somnului:

1. Temperatura corpului nostru scade – înainte de a adormi temperatura corpului nostru începe să scadă. Această scădere a temperaturii îi „comunică” creierului că e timpul pentru odihnă și trebuie să elibereze melatonina necesară ciclului de somn. Cea mai scăzută temperatură a corpului este înregistrată în jurul orei 02:30 noaptea.

2. Scădem în greutate – în timpul somnului eliminăm apă prin transpirație, de aceea dimineața avem greutatea cea mai scăzută.

3. Devenim mai înalți – discurile coloanei vertebrale, se rehidratează în timpul somnului și devin mai mari. Acest fapt se datorează poziției în care dormim, coloana nefiind supusă presiunii greutății corporale.

4. Tensiunea arterială scade – În timpul somnului, organismul este în repaus, inima nu mai are nevoie să pompeze aceeași cantitate de sânge ca în timpul zilei, iar tensiunea arterială scade.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/226-Ce-se-intampla-cu-organismul-nostru-in-timpul-somnului.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF