fbpx
1

Procesul greoi și temeinic prin care trebuie să treci pentru a învăța să cânți la un instrument muzical nu este doar de dragul artei, ci ar putea chiar să-ți îmbunătățească gândirea matematică.

Încercarea de a învăța să operezi cu un instrument muzical se bazează pe înțelegerea unor concepte, precum fracții și rații, care sunt, de asemenea, importante pentru înțelegerea problemelor de matematică. Însă relația precisă dintre muzică și matematică- dacă antrenamentul muzical promovează abilitățile matematice sau dacă abilitățile matematice le influențează pe cele muzicale sau dacă ambele capacități se dezvoltă în paralel, rămâne totuși un mister pentru cercetători.

Studiile anterioare au identificat o legătură între exercițiul muzical și rezultatele bune la matematică, dar această cauzalitate este mult dezbătută de oamenii de știință. Spre exemplu, elevii care sunt pricepuți la muzică au, în general, note mai bune la matematică și rezultate mai mari la testele standardizate, raportat la cei care nu au nicio înclinație spre muzică, potrivit Scientific American.

Însă legătura nu este încă stabilită foarte clar, iar cercetătorii trebuie să examineze dacă rezultatele au fost influențate de alți factori, precum cei socio-economici (spre exemplu, dacă crești într-o familie care are resurse financiare pe măsură, îți poți permite să iei lecții de muzică și să mergi la o școală de prestigiu), psihologici (motivația), cadrul educațional, dar și implicația părinților poate juca un rol la fel de important.


Citeste mai mult: https://howandwhy.ro/stiinta/2421-Ce-legatura-exista-intre-muzica-si-matematica.html


Like it? Share with your friends!

1