fbpx
0

Noi avem fericirea să trăim pe o planetă unică, cel puţin din sistemul nostru solar, o planetă pe care există numeroase forme de viaţă. Aici s-au creat condiţii pentru apariţia diferitor forme de viaţă printre care cele mai remarcate probabil sunt animalele. Începând de la micul purice la marea balenă albastră, fiecare din ele au căpătat calităţi unice care le fac să se difere una de alta. Chiar dacă sunteţi un expert în zoologie s-ar putea să fiţi surprins de unele din aceste uimitoare curiozităţi despre animale. Pregătiţi-vă să fiţi uimit de rezistenţa, abilităţile fizice şi splendoarea acestor creaturi magnifice. Aşa mai jos am selectat câteva curiozităţi despre animale.

Curiozităţi despre Struţ

Incapacitatea de a zbura a struţului a fost compensată prin aceea că au picioare foarte puternice, adăugând la aceasta faptul ca sunt cele mai mari păsări, care pot ajunge la o greutate mai mare de 100 kilograme, fiţi precauţi, nu face să irităţi struţul. Picioarele lui pot fi o armă fatală atât pentru răpitori, cât şi pentru oameni.

Un fapt destul de interesant este că struţii au tocmai trei stomacuri şi sunt unicele păsări care au o separare completă a fecalelor şi urinei.

Musca de casă

Muştele nu permit duratei scurte a vieţei lor să împedice abilităţilor lor muzicale. Ele întotdeauna zumzăi în acordul F (acord reprezintă o combinaţie de cel puţin trei note). Nu uitaţi acest lucru când următoarea dată vă va tulbura liniştea o muscă rătăcită.

Musca de casă are ochi foarte complecşi, fiecare ochi al ei conţine 4000 de lentile care permit vizualizarea de mai multe imagini în acelaş timp. În ciuda unui număr foarte mare de lentile, musca de casă are o vedere slabă.

Muştele nu au dinţi, ele vomită pe alimente lichid din stomac, lichid care este apoi supt cu nutrienţii dizolvaţi. Acest fapt trebuie să vă îngrijoreze fiindcă ele sunt transmiţători de numeroase boli.

Liliacul

Liliecii sunt singurele mamifere care pot zbura, oare nu ar fi minunat dacă ar putea zbura şi oamenii?

Lilieci trăiesc foarte mult timp. Cei mai mulţi lilieci trăiesc între 10 şi 20 de ani. În mod normal unii lilieci ajung până la vârsta de 30 de ani. Cel mai învârstă liliac a fost înregistrat recent în Europa şi avea 41 de ani.

Liliecii nu pot sta vertical în picioare pentru că au centuri pelviene foarte mici. Ei atârnă cu capul în jos aproape tot timpul, inclusiv atunci când mănâncă, beau şi se socializează. Sângele nu coboară spre cap deoarece nu cântăresc suficient pentru ca gravitatea să afecteze circulaţia lor sangvină.

Cangurul

Cangurii folosesc coada pentru echilibru, aşa că dacă ridicăm coadă unui cangur de la pământ el nu va mai putea sări.

Cangurii roşii sunt cei mai mari marsupiali şi pot creşte până la 2 metri. Ei pot atinge o viteză maximă de peste 65 kilometri pe oră. Poate face un salt de 3 metri în înălţime şi 7,6 metri în lungime.

Femelele cangur pot determina sexul puilor lor. Ele de asemenea pot întârzia sarcina în dependenţă de factorii mediului, pentru a mări şansele puiului să supraveţuiască. Femela cangur practic se poate spune că are trei vagine, nu, nu trei orificii, doar unul, un canal care în interiorul ei se desparte în altele două.

Păianjeni

În medie, în zonele verzi există 50 000 de păianjeni pe un acru (în jur de 4000 m2). Dar asta nu trebuie să vă sperie sau şi mai rău să vă facă arahnofobi, majoritatea din ei sunt inofensivi. Mai mult ca atât, rolul lor nu poate fi desconsiderat în păstrarea echilibrului în natură, aşa ca, controlul numărului populaţiilor de insecte ce îi face nişte aliaţi de neînlocuit a agriculturilor în lupta cu dăunătorii.

Cel mai durabil material din lume se socoate mătasea creată de păianjen. Oamenii de ştiinţă deocamdată încă nu sunt capabili să reproducă acest material necătând la tehnologiile care există azi.

Tigrul

Tigrii au dungi nu numai pe blana lor, le au de asemenea şi pe pielea lor. Nu există doi tigri să aibă aceleaşi dungi.

Tigrul preferă să vâneze prin surprindere, astfel privind în ochii tigrului arăţi că îl vedeţi, ştiţi de prezenţa lui. Acum, el a pierdut elementul surprizei şi cel mai probabil va merge să caute alt ospăţ.Din acest motiv, oamenii din India poartă adesea măşti din urma capului cu un al doilea chip.

Din păcate, în secolul trecut populaţia tigrilor sălbatici sa redus cu 97% şi numărul lor continuie să scadă.


Read more: http://inbors.com/curiozitati-despre-animale/


Like it? Share with your friends!

0