fbpx
0

Ca multe alte orașe din întreaga lume, Londra suferă din cauza calității proaste a aerului. De obicei, această capitală depășește limita anuală de poluare în doar câteva săptămâni, dar este posibil ca lucrurile să se schimbe. 

Anul trecut, englezii au depășit într-o lună limita impusă de Uniunea Europeană pentru întregul an, dar tot atunci londonezii au urat bun venit primului lor CityTree.

La mică distanță de Picadilly Circus, pe Glasshouse Street, se află o bancă ciudată care ar putea avea un mare impact.

Această inovație „verde” a fost adusă în capitală de primărie și de furnizorul de CityTree, Evergreen Systems. Acoperit cu mușchi, CityTree poate absorbi în mod natural poluarea și particulele fine din aerul înconjurător.

Compoziția dispozitivului asigură umbra la care mușchii se pot dezvolta în acest peisaj urban. Structura este echipată cu flux de apă și este monitorizată prin internet, iar performanța sa poate fi măsurată și menținută în mod eficient.

Un sistem CityTree este suficient de inteligent pentru a calcula singur calitatea apei, umiditatea și temperatura aerului și, desigur, nivelul de poluare.

Green City Solutions a „plantat” această tehnologie revoluționară pentru a lupta cu poluarea și cu căldura din Londra. Acest dispozitiv are markeri de mediu și filtre care absorb poluarea.

Capacitatea sa de a curăța aerul este de 275 de ori mai mare decât cea a unui singur copac, potrivit companiei germane. Atâția copaci într-o singură bancă? Este ca și cum te-ai afla într-o zonă verde.

CityTree poate elimina gazele nocive, praful și poate filtra anual până la 265 de tone de dioxid de carbon. Compania germană a instalat peste 20 de CityTree în zone urbane din diferite țări și procesul continuă.

Fiecare dispozitiv care absoarbe poluarea demonstrează eficiența și importanța tehnologiei pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Cum ți se pare acest sistem? Crezi că ar putea fi folosit și în România? 


Sursa: incredibilia.ro


Like it? Share with your friends!

0