0

Cine ar fi crezut că există, pe Terra, un loc unde nimeni nu are idee cât este ceasul? Sau, mai mult, fiecare stabilește ce oră își dorește! Ei bine, această regiune este Antarctica, singurul continent fără fus orar.

Care este explicația?

Soarele răsare doar o singură dată pe an

Potrivit specialiștilor, fusul orar este determinat de longitudine, dar pentru că în Antarctica se întâlnesc toate meridianele longitudinale, aici nu se poate stabili cât e ceasul.

Mai mult, în acest loc soarele răsare o singură dată pe an și apune la fel, iar iarna este beznă tot timpul. Vara însă, când soarele este permanent asupra continentului, cantitatea de lumină pe care Antarctica o primește o depășește pe cea de la Ecuator în aceeași perioadă.

Loc animat doar de cercetători…

Aici nu locuiesc oameni și singurii prezenți în această regiune rece sunt cercetătorii. Tocmai de aceea, timpul este stabilit aleatoriu de către oamenii de știință. Aceștia aleg fie ora din țara de origine din care provin, fie cel al liniei de aprovizionare care le aduce alimente și cele necesare.

În mod teoretic, lumea ar trebui împărțită în 24 de fusuri orare egale, în care fiecare zonă diferă de ultima cu o oră. Însă, pe măsură ce anii au trecut, lumea a devenit un loc mult mai complicat și fusurile orare sunt acum neregulate fiind afectate de schimbările politice, geografice și sociale.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/2859-Afla-locul-de-pe-Glob-unde-nu-se-stie-cat-e-ceasul.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF