0

Fiecare tesut din corpul nostru este realizat dintr-un procent mare de apa,ceea ce inseamna ca trebuie sa bem multa apa,pentru a mentine corpul intr-o stare buna de functionare. Muschii si rinichii sunt 73% apa,sangele este 83% apa,plamanii sunt 90% apa,iar creierul este 76% apa.Barbatii ar trebui sa bea 12 cani de apa pe zi,iar femeile trebuie sa ramana la 9 cani. In cazul in care nu beti apa suficienta,este posibil sa apara urmatoarele simptome:

Urina de culoare inchisa
Urina la persoanele sanatoase este de culoare galbena. In cazul in care,corpului tau ii lipseste apa,rinichii vor elibera mai mult material rezidual in urina (celule sanguine moarte,toxine si proteine).Din acest motiv urina are culoare inchisa. Culoarea urinei poate fi afectata de medicamente,vitamina B,sfecla,mure,sparanghel si colorant alimentar.In cazul in care consumul de apa este normal si culoarea urinei se schimba,inseamna ca va confruntati cu o boala severa precum hepatita sau calculii biliari.

Urinare frecventa
Persoanele sanatoase urineaza de 6-7 ori pe zi.In cazul in care corpul tau este deshidratat ,acesta nu va fi capabil sa inlocuiasca fluidele pe care le-a excretat,iar rinichii vor retine mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea in continuare.Daca nu mergeti prea des la baie,ar trebui sa luati in calcul consumul mai mare de apa.

Constipatia
Deshidratarea duce la constipatie.Organismul trage apa din fiecare tesut,inclusiv a colonului.In cazul in care intestinul gros este lipsit de apa,acesta nu isi indeplineste functia normala si ramane blocat cu constipatie.Bea mai multa apa pentru a preveni acest lucru.Constipatia este uneori cauzata de o activitate fizica insuficienta,hipotiroidism,inflamarea intestinelor,dysbiosis,sensibilitati alimentare si stres cronic.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/1688-Aceste-semne-arata-ca-organismul-tau-are-nevoie-de-apa-Ai-grija-nu-le-ignora.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF