0
3 shares

Apele  râului Mekong, aflat în estul Cambodgiei, sunt străbătute de un pod unic în lume, confecționat în întregime din bambus. Potrivit celor de la Cartea Recordurilor, acesta este cel mai lung pod de bambus din lume care, din cauza inundațiilor, este reconstruit anual. Podul de bambus este construit în fiecare anotimp uscat când apele râului Mekong se retrag și devin prea puțin adânci pentru a fi tranzitate de feribot. Apoi, la începutul fiecărui sezon ploios, înainte ca râurile să se umfle, podul este dezmembrat de localnici, iar bambusul depozitat sau reutilizat pentru alte construcții. Acest lucru se întâmplă deoarece în timpul sezonului umed, curenții râului devin prea puternici pentru ca podul să reziste în picioare.

Construcția podului este una ușoară, iar metoda de execuție este transmisă din generație în generație. Deoarece bambusul se îndoaie mai degrabă decât să se rupă în condiții de presiune, conducerea unei motociclete pe pod nu este o problemă, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a nu-și căra în spate cumpărăturile.

pod de bambus pod de bambus


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/acesta-este-cel-mai-mare-pod-de-bambus-din-lume-poate-sustine-o-grutate-de-pana-la-4-tone-si-este-construit-anual-de-localnicii-unui-oras-din-cambodgia/


Like it? Share with your friends!

0
3 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF