0

Deşi ne-am născut cu capacitatea de a învăţa permanent, pe parcursul evoluţiei noastre această calitate tinde să devină tot mai slabă. Orele dedicate învăţării sunt înlocuite cu activitățile practice, curiozitatea scade, iar curajul de a încerca lucruri noi se estompează. Începem să ne punem limite şi să avem prejudecăți despre modul în care trebuie sau nu trebuie să învăţăm.

Secretul învățării rapide: undele cerebrale alfa și theta

În copilărie, procesul de învăţare se desfășura într-un mod spectaculos și natural. Totul era un joc atrăgător. Abilitatea  de a învăța rapid și simplu se datora capacității tale de a fotografia mental tot ceea ce vedeai în mediul tău înconjurător. Priveai, imitai  şi exersai. În felul acesta ai învăţat să vorbeşti, să mergi, să îţi conturezi personalitatea, într-un timp foarte scurt.

Oamenii de știință pasionați de modul în care performanțele mentale pot fi amplificate afirmă faptul că undele cerebrale care au dominat creierul nostru în primii ani de viață sunt cele care pot restabili capacitatea înnăscută de a învăța rapid, eficient și într-un timp scurt. Tot ceea ce trebuie să facem este să corelăm unde cerebrale cu tipul de învățare pe care dorim să îl aplicăm.

De ce tehnicile clasice de învățare creează blocaje

Este surprinzător faptul că, deși nu ne mai amintim modul în care am învățat cele mai elementare abilități, ele sunt omniprezente în comportamentul și viața noastră de adult. Cercetările efectuate au explicat acest fenomen, În primul rând undele cerebrale theta ne-au permis, în primii șase ani de viață, să întipărim informațiile direct în memoria de lungă durată, apoi, când undele cerebrale s-au modificat, informațiile au fost memorate cu ajutorul repetiției și accesării undelor alfa care ne-au ghidat până la vârsta de paisprezece ani.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiinta/1016-Acceseaza-fortele-memoriei-de-lunga-durata-pentru-a-invata-eficient-si-rapid.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF