fbpx
0

Pe un deal împădurit, la aproximativ 300 de metri deasupra orașului Bologna, se află Sanctuarul Madonnei din San Luca, o biserică romano-catolică din secolul al XII-lea. Puteți ajunge la aceasta pe un coridor special lung de 3,8 kilometri și alcătuit din 666 de arcade. Legenda spune că un astfel de coridor a fost necesar pentru ca transportul sculpturilor și a altor artefacte sfinte să nu fie stricat de ploaie, de la poalele dealului și până la poarta sanctuarului. Conform legendei, în acea perioadă o ploaie neîncetată a încercat să împiedice sfințirea locului, motiv pentru care preoții împreună cu enoriașii din zonă și-au adunat forțele și, purtați de credință au reușit să construiască ceea ce astăzi este cel mai mare coridor din lume. Cu timpul, constructorii au realizat o cale alternativă către sanctuar dinspre centrul orașului. Aceasta este pavată și poate fi folosită atât de pietoni cât și de mașini.

„Este extrem de frumos și ne mândrim cu faptul că avem cel mai mare coridor din lume. Turiști din întreaga lume, nu doar romano-catolici, vin aici și fac o plimbare prin acesta. Avem cu adevărat o moștenire unică și trebuie să avem grijă de aceasta. De ce au ales să realizeze fix 666 de arcade nu avem nicio mărturie în acest sens, presupunem că numărul nu a fost ales întâmplător, poate fi o dovadă de sfidare a răului. O demonstrație a binelui care învinge mereu și ajunge în vârf”, a declarat Virginio Merola, primarul orașului Bologna.

secolul al XII-lea


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/cel-mai-lung-coridor-din-lume-este-format-din-666-de-arcade-si-a-fost-construit-in-secolul-al-xii-lea/


Like it? Share with your friends!

0