fbpx
1
13 shares, 1 point

Seria originală a început în anul 1940, și a continuat până în 1958, după care au existat diverse schimbări. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva fapte despre Tom și Jerry, pe care este posibil să nu le cunoști!

1. Au câștigat un Oscar

Tom Cruise și Robert Downey Jr nu au câștigat încă un Oscar, dar Tom și Jerry da! Hanna și Barbera au reușit să pună mâna pe acest premiu, și nu numai o singură dată, ci de 7 ori!

2. Persoana adevărată din spatele lui Tom și Jerry

Cel care le-a dat numele lui Tom și Jerry este un animator numit John Carr. El a câștigat chiar și un concurs care i-au adus 50 de dolari, pentru numele personajelor. Creatorii show-ului erau inițial nemulțumiți de nume, însă până la urmă, nu au avut ce regreta.

3. Creatorii lui Tom și Jerry

William Hanna și Joseph Barbera au format cel mai de succes parteneriat din categoria animației. Duo-ul însă nu s-a odihnit după ce au câștigat faima, iar la studio-ul lor, au început să creeze seriile animate Scooby-Doo, The Flintstones, The Smurfs, Top-Cat și altele. Lor le datorăm copilăria!

4. Nu sunt atât de tăcuți pe cât par

Mulți oameni cred că personajele Tom și Jerry sunt de fapt

mute, dar cu toții știm că au rostit replici care ne-au rămas în minte zeci de ani. Vă amintiți de episodul în care Jerry provoacă o mare explozie, iar Tom este plin de funingine. Tom se ridică dintre rămășițe, exclamând: „N-o să-ți vină să crezi asta!”

5. Tom și Jerry ca cei mai buni prieteni

Îți poți imagina că Tom și Jerry sunt cei mai buni prieteni pe vecie? Cei doi au devenit prieteni pentru prima oară în 1975, iar de atunci, formau o alianță împotriva unui străin. Însă prietenia lor nu durează niciodată prea mult și ei devin rivali, mai devreme sau mai târziu.

6. Jasper și Jinx

În seria inițială, în 1940, Tom era numit Jasper, iar Jerry se numea Jinx. Dar nu-i așa că parcă nu li se potrivesc alt nume mai bine decât Tom și Jerry? E de neconceput să se fi numit altfel!

7.  Tom și Czerry

Tom & Jerry nu a fost întotdeauna un desen animat american, așa cum ai putea crede. La începutul anilor 60, seria animată se realiza de fapt în Cehoslovacia. Au fost doar 13 episoade făcute acolo, dar se poate observa tonul diferit din ele. Există o atmosferă ciudată și neobișnuit de violentă.

8. Tom și Jerry: Filmul

Prima lansare internațională a filmului Tom și Jerry a avut loc pe 1 octombrie 1992. După aceea, alte numeroase filme cu Tom și Jerry au fost făcute și lansate, primind apreciere și recunoaștere universală.

9. Ultimul episod din seria originală 

Știai că Tom și Jerry mor în ultimul episod al seriei? Este vorba despre episodul intitulat „Blue Cat Blues”, în care un Tom abătut stă pe șinele unui tren, încercând să comită suicid, iar Jerry i se alătură. Poate că producătorii își exprimau de fapt sentimentele prin acel episod – n-ar fi vrut ca seria să se termine, așa că personajele s-au sinucis.

Dar nu-ți face griji, știm cu toții că postul de televiziune Cartoon Network încă mai difuzează desene animate cu Tom și Jerry în țări precum Armenia, Brazilia, Argentina, Chile, Pakistan, Egipt, Indonezia, India, Mexic, Liban, Orientul Mijlociu și câteva țări din Asia de Sud-Est, Venezuela, țările din America Latină și țări europene din Est, precum România.


Sursa: https://tasta.ro/


Like it? Share with your friends!

1
13 shares, 1 point
Share via