fbpx
3

Rinichii indeplinesc o functie vitala in corpul nostru. Ei sunt responsabili de eliminarea excesului de apa si deseuri. Mai mult decat atat, rinichii controleaza tensiunea arteriala, pastreaza substantele chimice ale corpului in echilibru, mentin oasele sanatoase si stimuleaza productia de celule rosii in sange.

Cu toate acestea, cand functia lor este impiedicata, ei nu mai pot curata organismul de toxine si deseuri. Ca rezultat, apare boala renala cronica.
Insuficienta renala acuta:
Insuficienta renala acuta apare atunci cand functiile renale se opresc brusc din cauza unei toxine sau unui traumatism.

Astfel, pentru a da rinichilor odihna si sangele curat de care au nevoie, se utilizeaza dializa. Daca este tratat corespunzator, rinichiul isi poate recupera functiile.
Pietre la rinichi:
Atunci cand substantele din urina formeaza cristale, apar pietrele la rinichi.

Aceste cristale au margini ascutite, si atunci cand se elimina in urina poate fi destul de dureros.
In cazul in care va confruntati cu diverse tulburari renale, este posibil ca organismul dumneavoastra sa va arate diverse simptome. Asa ca, invatati sa recunoasteti simptomele pentru a detecta si a trata boala in faza incipienta.

8 simptome ale tulburarilor renale:
1 Oboseala cronica

Daca sunteti obosit tot timpul fara nici un motiv special, poate fi, deoarece rinichii nu mai produc suficienta eritropoietina. Eritropoietina este un hormon produs de rinichii sanatosi.Deci, atunci cand functia lor este impiedicata, vor produce mai putina eritropoietina, si ca rezultat, muschii si creierul vor obosi foarte repede.
2 Dificultate de respirare
Daca va confruntati cu dificultati de respirare dupa un efort foarte mic, poate insemna ca exista lichide suplimentare in plamani. Mai mult decat atat, aceasta poate indica, de asemenea, anemie.
3 Senzatie de lesin, ameteala si slabiciune
In cazul in care in creier nu ajunge suficient oxigen, poate duce la ameteli, probleme de concentrare si probleme de memorie.
4 Probleme de gandire
Acest lucru se intampla tot din cauza lipsei de oxigen din creier.
5 Senzatie de mancarime
Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea deseurilor din fluxul sanguine. De aceea, atunci cand esueaza, acumularea de deseuri in sange poate provoca mancarime acuta.

Sursa: https://howandwhy.ro/medicina/2187-8-Semne-Ca-Rinichii-Sunt-In-Pericol-Nu-Le-Ignorati.html


Like it? Share with your friends!

3