fbpx
0
8 shares

Un adult are nevoie, în medie, de 7-8 ore de somn zilnic. Iată ce trebuie să mai știi despre somn!

– Un pui de somn (o perioadă scurtă de somn) poate stimula vigilența, memoria și creativitatea unei persoane. În plus, moțăitul în timpul zilei te va ajuta să ai un somn odihnitor și adânc noaptea.

– Perioada ideală pentru a trage un pui de somn este cuprinsă între orele 13:00 și 16:00 și nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. În cazul în care puiul de somn are loc mai târziu de ora 16:00 este foarte probabil ca el să interfereze cu somnul din timpul nopţii.

– De asemenea, dacă depășești durata de 20-30 de minute, este foarte posibil să te trezești amețit și să te simți ușor iritat.

– Știai că dacă tragi un pui de somn rapid, imediat după ce ai băut o ceașcă de cafea sau de ceai, te vei simți mai odihnit?

– Privitul la televizor nu te ajută să adormi mai repede. Dimpotrivă, televizorul are rol stimulant și perturbă somnul din timpul nopții. Data viitoare când te bagi în pat, uită de televizor și de orice dispozitiv luminos de citit, cum ar fi smartphone-ul!

– Multe persoane consideră că alcoolul le face să adoarmă mai repede. Acest lucru este parțial adevărat. Într-adevăr, consumul de alcool te face să adormi mai repede, însă vei avea parte de un somn întrerupt și agitat, astfel că nu te vei odihni suficient.

– O noapte albă cu prietenii te afectează mai mult decât ai crede – nivelul de concentrare este mai scăzut și ai nevoie de 2-3 zile pentru a reveni la normal.

– Informația potrivit căreia doar persoanele depresive sau care suferă de stări de anxietate sunt insomniace este un mit. Insomnia poate interveni în cazul oricui și este provocată de diverși factori, începând de la propriul comportament la administrarea unor medicamente.

– Dacă te confrunți în mod repetat cu stări de somnolență sau dacă ești somnoros în cea mai mare parte a timpului, cel mai bine este să consulți un medic.


Sursa: http://www.clicksanatate.ro/


Like it? Share with your friends!

0
8 shares
Share via