fbpx
0

Abilitatile lor speciale depasesc cu mult ceea ce savantii pot face, iar stiinta studiaza aceste abilitati de mai multe decenii, desi rezultatele nu se regasesc intotdeauna in publicatiile de specialitate. Iata cateva astfel de exemple care te fac sa pui la indoiala ceea ce credeai ca este imposibil pentru o putere omeneasca.

Ingo Swann si vederea lui fantastica

Vederea la distanta este abilitatea unei persoane de a descrie o locatie geografica aflata chiar si la cateva sute de mii de kilometrii distanta de persoana respectiva. Si sunt chiar mai multi oameni care pot face acest lucru, nu doar unul singur, iar acesta este un fapt dovedit. CIA si NSA, in colaborare cu Universitatea Stanford, au desfasurat un studiu stiintific de analiza a fenomenului parapsihologic, pe parcursul a peste doua decenii, care a implicat si vederea la distanta.

In cadrul acestor experimente, mai multe persoane au fost capabile sa descrie obiecte distincte localizate intr-o camera separata, precum si in alte locatii fizice aflate la mare distanta de corpul lor fizic.

Este ca si cum ti-ai proiecta spiritul in afara corpului in alta locatie, una aflata la mare departare de cea in care te afli.

Dupa cum relateaza un articol publicat in Revista Explorari Stiintifice, unul dintre participantii la studiu, Ingo Swann, a putut vedea si descrie cu succes un inel in jurul lui Jupiter despre a carui existenta nici oamenii de stiinta nu stiau la acel moment. Ingo a mai descris imagini de pe luna si alte anomalii din domeniul parapsihologiei.

Vederea la distanta a fost folosita de agentiile de spionaj, motiv pentru care au si investit cantitati uriase de bani, timp si ani in acest program. Cine stie cate alte informatii secrete mai exista?

 

Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire, diagnosticat cu autism de la varsta de 3 ani, este un artist care deseneaza si picteaza peisaje urbanistice extrem de detaliate. Este renumit pentru abilitatea de a fotografia vizual o imagine a unui oras timp de cateva secunde si apoi de a o putea reproduce cu o remarcabila precizie.

In acest video il puteti vedea pe Wiltshire desenand din memorie o vedere aeriana a orasului New York:

 

Wim Hof sau “Iceman” („Omul de gheata”)

Wim Hof a uimit oamenii de stiinta cand, cu ajutorul meditatiei, a reusit sa se scufunde si sa ramana sub gheata aproape doua ore fara ca temperatura corpului sau sa se modifice in vreun fel. Acest rezultat remarcabil este o dovada in plus a rolului important pe care il are puterea gandirii constiente asupra reactiei corpului in anumite situatii/dureri.

Dupa experienta prin care a reusit sa-si mentina cu succes temperatura corpului intr-un mediu atat de aspru, Wim a urcat pe Muntele Everest in pantaloni scurti, si-a mentinut sanatatea in ciuda altitudinii, a finalizat un maraton in Desertul Namibiei fara niciun strop de apa si a demonstrat intr-un laborator unde a fost tinut sub observatie, ca isi poate influenta sistemul nervos autonom si imunitatea prin intermediul vointei.

Aproape tot ce a facut acest om era considerat imposibil. Iata un fragment dintr-un documentar despre Wim facut de BBC:

Calugarii budisti

In timpul unor vizite in mai multe manastiri indepartate, in jurul anilor 1980, profesorul de medicina la Harvard Herbert Benson, impreuna cu echipa sa de cercetatori, a studiat calugarii care locuiau in Muntii Himalaia si care puteau, prin Tum-mo (o tehnica de yoga) sa-si mareasca temperatura degetelor de la maini si picioare cu pana la 17 grade. Acest lucru este remarcabil si inca nu se stie cum reusesc calugarii sa genereze o astfel de caldura.

Si lucrurile nu se opresc aici, cercetatorii au studiat si cativa practicanti de meditatie avansata in Sikkim, India, unde au descoperit cu surprindere ca acesti calugari isi puteau reduce metabolismul cu pana la 64 procente.

In 1985, echipa de cercetare de la Harvard a filmat calugari care puteau usca cearceafuri ude si reci doar cu ajutorul caldurii emanate de propriul corp. Calugarii sunt, de asemenea, obisnuiti sa petreaca nopti intregi in timpul iernii la 4572 m inaltime in muntii Himalaia.

Pot oare meditatia, rugaciunea si alte practici similare sa elibereze asemenea puteri mentale anormale pe care le avem in stare latenta?

Exista multe dovezi si documentare cu privire la calugarii budisti si altii din intreaga lume, care poseda abilitati “supranaturale”.

Daniel Tammet

In 2004, Daniel Tammet a captat atentia publicului cand a reprodus din memorie constanta matematica Pi (3.141…) cu 22.414 decimale in decurs de 5 ore, 9 minute, fara greseala. Reproducerea a avut loc la Muzeul de Istorie de Stiinte din Oxford si a stabilit un record european.

In acelasi an a fost diagnosticat cu sindromul autistic al savantului de mare performanta, fiind capabil sa efectueze un numar mare de sarcini mentale complexe si sa invete intr-un ritm in care o alta minte “normala” nu ar putea.

Acest lucru este obisnuit pentru “autisti”, iar Daniel declara el insusi ca diferentele dintre mintile savantilor si ale oamenilor obisnuiti au fost exagerate de industria medicala. El este de parere ca abilitatile sale uimitoare nu sunt o consecinta a unei ciudatenii genetice, ci sunt doar rezultatul unei forme de asociere extrem de complexe si foarte bogate intre ratiune si imaginatie.

In opinia sa, gandirea autistica este acelasi tip de gandire, dar dusa la extrem, de care suntem cu totii capabili, de la a visa cu ochii deschisi pana la utilizarea jocurilor de cuvinte si a metaforelor.


Sursa: https://viataverdeviu.ro/


Like it? Share with your friends!

0