fbpx
-1

1. Ursul koala este cel mai somnoros animal, acesta pentru a se simți odihnit trebuie să doarmă 22 de ore pe zi.

2.Ghepardul este asa de rapid încât are nevoie de doar 3 secunde pentru a atinge viteza de la 0 la 100 km/h.

3.Deşi se numesc Porcuşori de Guineea, aceste animăluţe nu sunt nici porci şi nici nu provin din Guineea, ci sunt mai degrabă nişte rozătoare ce provin din Munţii Anzi.

4.La naştere, puiul de cangur măsoară numai 2 cm, fiind incomplet dezvoltat. De aceea, mama îl introduce în punga abdominală cunoscută drept marsupiu, până la dezvoltarea completă, care durează 9 luni.

5.Pentru că au puţine glande sudoripare, câinii trebuie să gâfâie pentru a se răcori prin evaporarea salivei, mai ales la nivelul limbii.

6.Numai femela ţânţar înţeapă având nevoie de sânge, masculul mulţumindu-se doar cu nectarul din plante sau cu alte substanţe zaharoase.

7.Ştiaţi că un gândac de bucătărie poate trăi câteva săptămâni fără cap? Acesta va muri totuşi, într-un final, de foame.

8.Colibri este singura pasăre care poate zbura cu spatele. Acasta poate plonja prin aer cu viteza de 92,8 kilometri pe oră, fiind cea mai rapidă creatura de pe Pământ.

9.Ştiaţi că în Amazon există o specie de maimute care au dimensiunea unei jumătăţi de palmă a unui barbat adult? Din păcate ,aceste animale sunt pe cale de dispariţie. Acestea se numesc Pygmy Marmoset

10.O cârtiţă, va putea săpa într-un an, un tunel de aproximativ 35 km.

11.Cangurul este un animal care nu poate merge cu spatele. El sare însă mai mult de 12 metri, cu o viteza mai mare de 60 km/oră.

12.Ştiaţi că un melc are în jur de 25.000 de dinţi? Aceştia sunt repartizaţi pe 150-200 de rânduri.

13.Ştiaţi că rechinii trebuie sa înoate în permanenţă pentru a nu se îneca?

14.Știați că un purice are abilitatea de a sări de peste 200 de ori mai mult decât propria înălțime, lucru ce îl face a fi atât de greu de prins?

15.Asemenea oamenilor, câinii pot fi identificați după propria amprentă. Numai că aceasta nu se află pe degete, ci pe nas.

16.Dacă ai un cățel din rasa CHOW CHOW, să știi că aceste este singurul câine din lume care are limbă de culoare mov, spre deosebire de celelalte rase de căței care o au limbă de culoare roz.

17.Țestoasa Jonathnan este cel mai bătrân animal terestru în viață, aceasta având vârsta de 183 de ani. Jonanthan trăiește pe insula Sf. Elena încă din 1882. Cercetătorii afirmă că s-ar fi născut în anul 1832. O țestoasă uriașă poate trăi aproximativ 250 de ani.

18.Ştiaţi că excrementele caşalotului (ambra cenuşie) sunt cele mai scumpe ingrediente folosite în parfumerie?

19.Ştiaţi că urşii polari au pielea neagră? De asemenea, aceştia sunt stângaci.

20.O viperă produce într-un an circa 1-1,5 grame de venin, iar prețul unui gram de venin poate ajunge la 2000 de dolari.


Sursa: http://esticurios.ro/


Like it? Share with your friends!

-1

One Comment

Comments are closed.