fbpx
1

Alcoolul face parte de foarte multă vreme din lumea oamenilor și în ziua de astăzi îl regăsim sub atât de multe varietăți încât ne-ar lua câțiva ani din viață pentru a gusta în fiecare zi un anumit sortiment de băutură care conține mai multe grade.

Dacă este consumat moderat, acesta poate avea efecte pozitive asupra sănătății, însă în cazul exagerărilor există o posibilitate mare de apariție a problemelor de sănătate și nu numai.

Trecând peste toate acestea, alcoolul a generat de-a lungul timpului o mulțime de lucruri interesante, unele dintre ele pot fi citite mai jos:

1. Durează maxim 6 minute pentru ca neuronii și celulele creierului să reacționeze la alcool.

2. Alcoolul nu este digerat, el este absorbit direct în sânge.

3. Aproximativ 48% din populația planetei spune că nu a băut niciodată alcool. Dacă ne uităm la cei care consumă, putem spune că se ocupă și de porția celor care nu au gustat niciodată o astfel de băutură.

4. Un rus bea în medie 18 litri de alcool pur pe an, o cantitate dublă față de cea pe care o consideră medicii a fi periculoasă.

5. Din cauza alcoolului în Rusia mor peste jumătate de milion de oameni în fiecare an.

6. Oamenii care au ochii albaștri au o toleranță mai mare față de alcool.

7. Peste 30% din formele de cancer pot fi prevenite dacă oamenii ar renunța la țigări, alcool și dacă aceștia ar face efort fizic și ar mânca sănătos.

8. Berea a devenit o băutură alcoolică în Rusia abia în anul 2013.

9. Guvernul american a otrăvit alcoolul în timpul Prohibiției (perioada în care era interzis alcoolul) și a provocat moartea a 10.000 de oameni.

10. În Evul Mediu berea era mai consumată decât apa pentru că alcoolul o făcea să fie mai sigură pentru consum.

11. Lunetiștii consideră că alcoolul le îmbunătățește performanțele deoarece îi relaxează și le reduce numărul de bătăi ale inimii, în așa fel încât să poată să țintească mai bine.

12. În secolul XIX, americanii au lovit din nou împotriva alcoolului. Copii învățau în școli faptul că doar dacă gustau alcoolul puteau să aibă reacții adverse precum orbirea, nebunia sau puteau suferi o combustie spontană.

13. Aproape toate fructele și legumele conțin o doză mică de alcool.


Citeste mai mult: https://howandwhy.ro/stiati-ca/235-18-lucruri-interesante-despre-alcool.html


Like it? Share with your friends!

1