fbpx
0

Specialiştii ne recomandă, dar totodată şi cei mai mulți dintre noi preferăm alimente proaspete, însă cât de departe putem merge cu această cerință? În anumite culturi, mâncărurile cele mai apreciate sunt cele în care ingredientele folosite la prepararea rețetelor nu sunt gătite sau sunt doar parțial preparate, astfel încât animalele mâncate sunt încă vii.

În cele ce urmează, vă vom prezenta mai multe exemple din culturi diferite, unde oamenii preferă să mănânce animalele, chiar dacă acestea încă se mai mişcă în gură. Pentru unii sunt delicatese, pentru alţii, probabil nu. Cert este că aceste practici aduc mari nemulţumiri organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

1. Caracatiță
În Coreea poartă numele de „sannakji” – o rețetă exotică în care o caracatiță vie este tăiată în bucăți mici sau servită întreagă. Cunoscătorii adoră această delicatesă tocmai pentru faptul că în timp ce este mâncată, caracatița încă se zbate și chiar încearcă să evadeze din gura gurmandului. Începătorii sunt sfătuiți să mestece bine bucățile de carne pentru a evita înecarea.

2. Sashimi din broască
Dacă alegeţi această specia¬litate japoneză, bucătarul va tăia o broască în faţa dumneavoastră şi vă va servi inima care încă pulsează. Sashimi este o delicatesă din fructe proaspete de mare tăiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broască, rece şi negătită.

3. Ikizukuri 
În Japonia, peștele preparat pentru sashimi în timp ce este încă viu poartă numele de „ikuzukuri”. Peștele este tăiat file fără a fi însă ucis și este servit în timp ce inima încă îi bate și se zbate. Uneori, peștele este pus înapoi într-un acvariu pentru a înota puțin și a-și reveni, doar pentru a fi ciopârțit încă o dată.

Sursa: https://howandwhy.ro/sanatate/885-15-animale-pe-care-unii-oameni-le-mananca-de-vii.html


Like it? Share with your friends!

0