fbpx
0
4 shares

Tocmai de aceea, preocupat fiind de sănătatea ta ai început să renunţi la orice îţi făcea plăcere, dar despre care se spune că nu-ţi fac bine. Iată 10 lucruri despre care ţi s-a spus că îţi fac rău, care însă îţi pot şi îmbunătăţi sănătatea.

Îngheţata este bună pentru sănătatea ta

Îngheţata face parte dintre alimentele cu un indice glicemic scăzut. Ceea ce înseamnă că este un aliment care eliberează încet zahărul şi, prin urmare, este saţios pentru o perioadă lungă de timp. În plus, îngheţata este făcută din lapte care conţine multe vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ta. Printre nutrienţii pe care îi conţine îngheţata se numără: biotina, iod, potasiu, selenium şi vitaminele A, B12, D, K. Potrivit unor studii există o legătură între consumul de lapte şi un risc mai scăzut de hipertensiune arterială, boli la inimă şi cancer colorectal.

Sănătatea ta are de câştigat de pe urma murdăriei

Poţi arunca la gunoi mănuşile de cauciuc. Mizeria este din nou în vogă. Îţi aminteşti de perioada copilăriei în care te jucai în ţărână şi mâncarea era servită cu mâinile goale? S-a descoperit că acea perioadă era mult mai sănătoasă decât în zilele de azi când totul trebuie să fie steril? Persoanele care în copilărie au fost expuse la bacterii, viruşi şi paraziţi au un sistem imunitar mai puternic, ceea ce înseamnă că se îmbolnăvesc mai greu. Iar oamenii de ştiinţă au descoperit următorul lucru: copiii care au crescut alături de un câine sunt mai puţin predispuşi la alergii, iar interacţiunile sociale regulate pot reduce riscul de a dezvolta leucemie cu până la 30%. Toate aceste statistici spun un singur lucru: renunţaţi la săpunurile antibacteriene şi murdăriţi-vă.

Sănătatea ta poate beneficia de pe urma stresului

Stresul este, universal, considerat un lucru rău. Însă, ceea ce unii oameni nu ştiu este că puţin stres este benefic pentru sănătatea lor. În doze mici, stresul poate îmbunătăţi sistemul imunitar. În prima etapă a stresului, când corpul se pregăteşte pentru luptă sau fugă, organismul produce cortizol, un hormon care oferă multe beneficii organismului. În plus, stresul poate oferi sentimentul de împlinire când obiectivul a fost atins.

Cafeina este un ajutor bun pentru sănătatea ta

Cafeaua nu doar că are un gust minunat însă este folosită ca stimulent de către doctori. Cafeina conţine un relaxant pentru muşchi care este excelent pentru suferinzii la nivelul bronhiilor. Totodată, cafeua eliberează în sistemul circulator anumiţi acizi graşi care devin o importantă sursă de energie pentru muşchi.

Vinul roşu este benefic pentru sănătatea ta

Vinul roşu conţine polifenoli care s-au dovedit foarte buni pentru sănătate. Polifenolii reduc riscul unor boli la inimă şi dezvoltarea unor forme de cancer. De asemenea, s-a descoperit că vinul poate avea efecte antibacteriene împotriva unor forme de streptococ, care se găsesc în gura oamenilor, ceea ce înseamnă că favorizează vindecarea. Vinurile cele mai benefice din punct de vedere al sănătăţii sunt cele produse în sudul Franţei şi în Regiunea Sardinia din Italia.

Ciocolata aduce beneficii sănătăţii tale

Ciocolata îmbunătăţeşte starea de spirit. Ciocolata neagră, în special, îmbunătăţeşte sănătatea sistemului circulator, stimulează creierul, previne tusea, previne diareea şi poate fi şi un agent anti-cancer. Un studiu realizat de către BBC a scos la iveală că topirea ciocolatei în gură creşte activitatea creierului şi pulsul mult mai mult chiar şi decât un sărut. Consumul regulat de ciocolată, în cantităţi mici, reduce colesterolul şi scade riscul unui infarct.

Sănătatea ta poate avea de câştigat de pe urma canabisului

Despre canabis se spune că este benefic în cazul a peste 250 de afecţiuni. Datorită acestui lucru este legal pe bază de reţetă în anumite ţări vestice. Se crede că artrita, astmul, depresia, glaucomul şi durerea pot fi combătute de canabis. De asemenea, canabisul este folosit pentru a contracara efectele adverse ale tratamentului împotriva cancerului, SIDA şi hepatitei. Canabisul este folosit ca medicamet de peste 3.000 de ani. Cu toate aceste, cultivarea şi folosirea canabisului este ilegal în cele mai multe ţări.

Berea este bună pentru sănătatea ta

Consumul moderat de bere a fost asociat cu o scădere a riscului de infarct şi a degradării mentale. În plus, drojdia de bere conţine mulţi nutrienţi printre aceştia numărându-se magneziul, selenium, potasiu, fosfor, biotină şi Vitamina B. Tocmai de aceea se spune despre bere ca fiind „pâine lichidă”. Un studiu japonez realizat în 2005 a descoperit că berea cu un conţinut scăzut de alcool poate avea proprietăţi anticangerigene. Contrar părerilor populare, talia îngroşată nu este rezultatul consumului de bere, ci a unei diete nesănătoase şi a lipsei de mişcare.

Sănătatea ta poate avea de câştigat de pe urma fumatului

Îţi vine să crezi sau nu, însă fumatul este folosit şi în scop terapeutic. Spre exemplu, fumătorii n-au nevoie de o transfuzie de sânge după ce au suferit o angioplastie. De asemenea, tutunul reduce riscul colitei şi interferează cu o formă de cancer limfatic. Mai surprinzător decât atât, cercetătorii au stabilit legături între fumat şi reducerea astmului alergic. În plus, există suficiente dovezi care sugerează că fumătorii au şanse mai mici de a dezvolta Alzheimer şi Parkinson. Se pare că în viitor nicotina va fi folosită şi în tratarea ADHD.

 

Ca de obicei, excesul dăunează grav sănătăţii şi este bine să urmaţi de fiecare dată sfatul medicului. Chiar dacă în unele cazuri pot stimula imunitatea sau starea de bine, pe fondul exegerării se pot declanşa alte probleme de sănătate.


Sursa: http://sfatulparintilor.ro/


Like it? Share with your friends!

0
4 shares
Share via